domingo, 12 de febrero de 2012

Slujirea – adevărata fericire în căsnicie

O tânără pereche s-a prezentat înaintea unui frate şi i-au spus că sunt pe cale să se despartă...”Nu ne mai iubim unul pe celăalt; ne certam toată ziua din orice fleac. Am ajuns la convingerea ca nu ne potrivim şi că am făcut o greseală când ne-am căsătorit.”
Bătrânul frate i-a privit cu dragoste şi cu o adâncă înţelegere, apoi le-a zis: “Despre nepotrivirile dintre voi am vorbit altă dată; deocamdată vreau să lămurim ceva. V-aţi gândit vreodată că fericirea voastră este un dar de la Dumnezeu? Biblia spune: “Căutaţi mai întâi împărăţia lui Dumnezeu şi neprihănirea Lui şi toate aceste lucruri vi se vor da pe deasupra.”(Mat. 6:33) De şase luni, de când v-aţi căsătorit, ce aţi făcut voi pentru Împărăţia lui Dumnezeu? Nu credeţi cumva că versetul acesta este valabil şi pentru situaţia voastră? Nu cumva Dumnezeu refuză să vă dea fericirea, atâta vreme cât voi vă gândiţi numai la voi înşivă şi nu căutaţi mai întâi Împărăţia Lui?”
Asemenea multor familii tinere si acestia au trebuit sa recunoasca faptul ca au uitat de “Imparatia lui Dumnezeu” de indata ce au intrat in viata de casnicie. Desi inainte fusesera foarte activi in cadrul tineretului adunarii, acum nu se mai considerau printre tineri si se multumeau doar sa asiste la activitatile din adunare.
“Am o solutie pentru problema voastra”, le-a spus batranul...”exista o batranica uitata de copii ei necredinciosi si care traieste astazi in mizerie la marginea orasului. Duceti-va impreuna la ea. Uitati-va cu bagare de seama in jur si faceti ca pentru Domnul tot ce trebuie facut pentru sora voastra”.
A doua zi, tinerii s-au pus pe lucru si au inceput sa slujeasca in casa batranei.
Se intamplase ca tinerii invatasera sa se aseze intr-o pozitie corecta fata de Dumnezeu si fata de oameni. Si se mai intamplase ceva: tinerii invatasera sa slujeasca!
Aceasta transformare le-a salvat casnicia. Fara sa-si dea seama ei intrasera in viata de familie ca sa fie slujiti. Acum deprinsesera slujirea pentru altii, si automat incepusera sa o practice unul fata de celalalt.
Cine vrea sa fie fericit trebuie s-o apuce cat mai repede pe calea slujirii!

No hay comentarios:

Publicar un comentario