lunes, 20 de febrero de 2012

faurei jud braila

Faurei

Orasul Faurei, din punct de vedere administrativ, se află aşezat în vestul judeţului Brăila, la o distanţă de 60 km de municipiul Brăila, la 40 km de municipiul Râmnicu Sărat, 40 km de municipiul Buzău şi la 130 km faţă de Bucureşti, capitala României, având un număr de 4100 locuitori şi o suprafaţă de circa 1830 ha din care 300 ha intravilan.
       Poziţia economico-geografică este favorizată de situarea sa la intersecţia unor principale căi de comunicaţie feroviare şi rutiere, fiind un puternic nod de cale ferată, cu intrări şi ieşiri în 5 direcţii, din care 2 magistrale (Bucureşti - Urziceni - Galaţi şi Bucureşti - Urziceni - Tecuci - Iaşi - Ungheni). De asemeni, avem în vecinătate o "Bază de încercări feroviare" cu o lungime de 13709 m, unică în estul Europei.
       Staţia Făurei s-a înfiinţat în septembrie 1972, când s-a dat în folosinţă linia ferată Buzău - Galaţi, construită de compania germană Straseberg, legătura cu portul Constanţa făcându-se prin linia Făurei - Feteşti. Prin aceasta, staţia Făurei a devenit un centru economico-comercial relativ dezvoltat pentru vremea aceea.
      În anul 1968 localitatea a fost declarată oraş. La ora actuală activităţile economice pe care populaţia oraşului le desfăşoară au un profil mixt la care concură activităţile de tip agrozootehnic pe terenurile arabile din extravilan, de tip industrial ce se desfăşoară în intravilan în cadrul societăţilor comerciale cu profil de construcţii, transporturi, confecţii textile şi servicii precum: comerţ alimentar, nealimentar, alimentaţie publică, activităţi meşteşugăreşti.
       Teritoriul administrativ al oraşului Făurei acoperă o suprafaţă de 1828 ha, din care:
    298 ha intravilan;    168 ha teren neagricol;     1362 ha teren agricol.
       Suprafaţa agricolă totală a oraşului Făurei este de 1362 ha, din care:
    arabil 626 ha;    vii 29 ha;    păşuni şi fâneţe 565 ha;   păduri aflate în administrarea Romsilva 142 ha.
       În localitatea Făurei sunt 828 clădiri cu destinaţia de locuinţe, din care 802 locuinţe individuale şi 26 blocuri cu 724 apartamente. Numărul persoanelor dintr-o locuinţă variază între 1 şi 14, cu o medie de 2,76 persoane / locuinţă.
        Evoluţia economiei la nivel naţional după anul 1989 s-a făcut resimţită şi la Făurei. Sectoare locale economice importante (transporturi - CFR şi auto; industria locală - ConsumCoop, Faur şi Cooperativa Progresul, unităţile medicale - Spitalul Orăşenesc, câteva unităţi agricole din apropierea oraşului Făurei) au cunoscut o evoluţie descendentă. În consecinţă, rata şomajului a crescut, salariile medii sunt mici, perspectivele de dezvoltare ale firmelor sunt reduse.
Această situaţie a fost într-o anumită măsură compensată de înfiinţarea în localitate a unor puncte de lucru sau chiar societăţi cu profil productiv: SC Adconf BG SRL Brăila, SC Crimbo Gas SRL Făurei, SC Brickes Production SRL Brăila, care au absorbit o parte din forţa de muncă neocupată.


Primaria Orasului Faurei
Adresa:  Str. Republicii, nr. 38, cod 815100; Braila
Telefon/Fax: 0239661424
E-mail:  primariafaurei@gmail.com

No hay comentarios:

Publicar un comentario