domingo, 26 de febrero de 2012

Semnele din ceruri care arată ca într-o oglindă





Semnele din ceruri care arată ca într-o oglindă ce se va întâmpla cu Pământul. Ne îndreptăm către "necunoscutul îngheţat"
Foto: flickr.com
Oamenii de ştiinţă de la Universitatea din Auckland, Noua Zeelandă au efectuat mai multe cercetări în urma cărora s-a constatat că poziţionarea norilor deasupra Pământului a scăzut cu 40 de metri, ceea ce ar putea determina schimbări climatice semnificative asupra Terrei.

În primii zece ani ai acestui secol, norii s-au poziţionat mai jos cu 1% în special la norii aflaţi la altitudini foarte mari. Roger Davis, conducătorul cercetărilor de la Universitate, a declarat că "datele pe care le-am obţinut până acum nu sunt suficiente pentru a ajunge la o concluzie definitivă, însă ne arată traseul care ar putea fi urmat. Ce lucruri s-ar întâmpla în viitor din punct de vedere climatic".

Astfel, o reducere a înălţimii norilor deasupra Terrei ar însemna o răcire mai intensă a Pământului, reducând astfel temperatura la suprafaţa planetei nostre. Mergând pe această linie, efectele încălzirii globale s-ar încetini radical.

Însă oamenii de ştiinţă se tem să nu cădem în extrema cealaltă, ca temperaturile să scadă semnificativ, şi să ne îndreptăm mai repede decât ne-am imaginat către o glaciaţiune, scrie Science Daily.

No hay comentarios:

Publicar un comentario