viernes, 10 de febrero de 2012


Protectia copilului in societate este una dintre preocupările Salvaţi Copiii. Organizatia se ocupa in mod special de activitati ce tin de protectia copilului in familie si in societate, avand in vedere faptul ca multe familii se confruntă cu riscul sărăciei si lipsa locurilor de muncă. In aceste situatii cei care au cel mai mult de pierdut sunt copiii iar protectia copilului  nu mai este considerata o prioritate.
foto 
Programele ce promoveaza protectia copilului, vin in sprijinul copiilor exploataţi economic sau în risc de exploatare şi familiile acestora, copiilor străzii şi a celor din comunităţile defavorizate - copii pentru care protectia copilului nu functioneaza. Acestea urmaresc in primul rand protectia copilului prin servicii sociale, educaţionale, psihologice, juridice şi facilitarea accesului la servicii medicale, drepturi pe care un copil ar trebui sa le aiba natural, daca normele de protectia copilului ar fi respectate. 
Activităţile desfăşurate pentru protectia copilului contribuie la dezvoltarea unei atitudini şi comportamente responsabile fata de sănătate si serviciile de protectia copilului.
În iunie 2009, Comitetul ONU pentru Drepturile Copilului si protectia copilului a făcut României recomandări cu privire la promovarea sănătăţii mentale, prevenirea comportamentului violent şi a suicidului, dezvoltarea de servicii pentru protectia copilului şi a adolescenţilor cu probleme de sănătate mentală, precum şi programe pentru protectia copilului victima abuzului şi familiile cu risc.
Salvaţi Copiii a creat şi dezvoltat servicii specializate pentru protectia copilului victima a violenţei şi familia acestuia, pentru copii cu risc de a dezvolta o tulburare de sănătate mentală ce poate aparea ca rezultat a incalcarii normelor de protectia copilului. Primul pas în dezvoltarea serviciilor de protectia copilului a fost îmbunătăţirea competenţelor profesioniştilor din sistemele de sănătate şi educaţie (psihologi, psihiatri, medici de familie şi medici pediatri, educatori şi consilieri şcolari, persoane care se asigura ca normele de protectia copilului sunt repsectate), cu privire la identificarea, evaluarea şi intervenţia in cazul copiilor şi adolescenţilor victime ale abuzului şi dezvoltarea de materiale educaţionale destinate profesioniştilor şi publicului larg in care protectia copilului sa fie puternic promovata.
Privind noile tehnologii, Salvaţi Copiii consideră că protectia copilului este foarte importanta si in mediul online. Ei trebuie sa aiba o atitudine responsabilă privind utilizarea internetului şi a calculatorului, pentru a evita riscurile şi a depăşi situaţiile abuzive la care pot fi supuşi si care incalca normele in vigoare de protectia copilului.
Orice copil are dreptul sa-i fie respectate ideile si visele, drepturile si normele in vigoare privind  protectia copilului.

No hay comentarios:

Publicar un comentario