domingo, 5 de febrero de 2012

Scandal în Consiliul Local Făurei


* primarul îi acuză pe consilieri că, din raţiuni politice, votează împotriva intereselor cetăţenilor * Virginia Stăncescu spune că aceştia au refuzat să acorde o finanţare de 10 miliarde de lei vechi pentru construirea unui ambulatoriu la spitalul din oraş şi au preferat să aloce banii respectivi pentru construirea unui 

02FAUREIteren de sport
Primarul oraşului Făurei îi acuză pe consilierii locali că votează împotriva intereselor cetăţenilor. În cadrul unei conferinţe de presă, primarul din Făurei, Virginia Stăncescu, a făcut public faptul că în cea mai recentă şedinţă a Consiliului Local Făurei, cu două excepţii, consilierii locali au votat împotriva unui proiect ce prevedea alocarea unei sume de 10 miliarde de lei vechi, ca şi cofinanţare, pentru construirea unui ambulatoriu în cadrul Spitalului orăşenesc Făurei. Asta deşi, pe parcursul lui 2011, ei au fost de acord cu construirea lui, au aprobat toată documentaţia necesară, iar Primăria obţinuse deja toate avizele.
"Ieri am avut şedinţa ordinară, în care am avut şi proiectul privind bugetul pe 2012. Conform legii, prioritate la finanţare au investiţiile derulate cu fonduri externe nerambursabile. Primăria Făurei a semnat un program de finanţare, pe POR 2007 - 2013, privind reabilitarea, modernizarea şi echiparea ambulatoriului spitalului orăşenesc. În şedinţa de ieri am propus să fie alocată suma de 10 miliarde de lei vechi pentru a putea începe implementarea proiectului, însă consilierii mi-au retras în totalitate această sumă şi acum suntem în imposibilitatea de a începe implementarea proiectului. Se pare că, în şedinţa de marţi, consilierii au avut amnezie şi au votat cu dispreţ la adresa comunităţii care i-a votat", a precizat Stăncescu.
Aceasta a mai adăugat că motivaţia consilierilor locali care au votat împotrivă a fost că, de fapt, la Făurei e nevoie de alte secţii la spital şi nu de ambulatoriu. Virginia Stăncescu a ţinut însă să explice faptul că, deşi primăria îşi doreşte să construiască şi două secţii de specialitate la spital, proiectul cu ambulatoriul este mult mai realizabil decât secţiile. "Noi avem o situaţie destul de delicată cu spitalul orăşenesc. Anul trecut am primit categoria IV, cu un program de conformare prin care autoritatea publică locală se angaja să înfiinţeze două secţii, una de Obstetrică - Ginecologie, alta de Chirurgie. Programul de conformare a avut termen limită 31 decembrie 2011, iar noi nu am avut bani nici măcar pentru studiul de fezabilitate. Anul acesta am venit cu propunerea să facem un împrumut de 47 de miliarde de lei vechi, ca să putem face extinderea spitalului, însă consilierii au refuzat şi asta. Ei tot zic că vor să păstrăm spitalul, dar când sunt puşi în faţa unor decizii ce privesc acest spital, găsesc tot felul de motive pentru a nu vota", a spus primarul Făureiului.
"Au ceva cu mine, că am adus bani în localitate"
Virginia Stăncescu, care este membru PDL, a mai precizat că nu înţelege decizia consilierilor locali, în contextul în care, cel puţin pentru ambulatoriu, există finanţare, în vreme ce pentru secţii nu există: "Ei îi tot trag cu secţiile, dar nu au vrut să facem împrumut, ambulatoriu nu vor... Nu se poate aşa ceva. Au votat împotrivă consilierii PNL, PSD şi unul de la PDL, care nu mi-a putut da o explicaţie plauzibilă... A bâlbâit acolo ceva despre că aşa i-a dictat lui conştiinţa". Edilul din Făurei a ţinut să precizeze că, din punctul său de vedere, banii nu sunt încă pierduţi, asta numai dacă Prefectura nu va da avizul de legalitate pentru proiectul de buget aprobat de consilieri fără finanţarea pentru ambulatoriu. "Dacă Prefectura nu dă avizul de legalitate pentru proiectul de buget aprobat în acest fel, eu o să fac un nou proiect care, poate, de această dată, va fi votat de consilieri. Încă nu îmi pierd speranţa". Cât despre bani, 10 miliarde de lei vechi, consilierii locali din Făurei au decis că aceştia ar fi mai bine folosiţi la construirea unui teren de sport în curtea grupului şcolar din oraş - 78.000 de lei, pentru finanţarea activităţii de transport - 20.000 de lei, restul - pentru asociaţia pensionarilor. Coincidenţă sau nu, directorul grupului şcolar respectiv este, printre altele, consilier local PDL, însă la şedinţa de marţi seară nu a putut ajunge din motive medicale. Virginia Stăncescu are şi o explicaţie pentru gestul consilierilor locali: vor să o boicoteze pentru că ea chiar a făcut ceva pentru comunitate şi doar blocându-i proiectele o pot "lucra" în campania electorală. "Au ceva cu mine, că am adus bani în localitate. Având în vedere că sunt alegeri anul acesta, le-ar fi uşor să zică «daţi-o jos că nu a făcut nimic!». Acum ei nu pot spune asta pentru că eu am adus şi bani, şi investitori, nimeni nu poate nega asta", a conchis Virginia Stăncescu.


No hay comentarios:

Publicar un comentario