Ingrediente:
Ingrediente pentru blat:250 gr unt,
275 gr zahar farin,
5 oua mari,
2 plicuri esenta de vanilie,
350 gr faina,
2 plicuri praf de copt,
25 gr cacao.
Ingrediente pentru crema:
3 oua mari,
o ceasca zahar,
3 linguri cu varf de lapte praf integral,
un pachet unt (80% grasime),
4 linguri cu varf de cacao,
un plic esenta de vanilie.
Pentru sirop:
o ceasca apa,
2 cesti zahar,
esenta de rom,
lichior de ciocolata.
Pentru glazura:
4 linguri zahar farin,
2 linguri cacao,
2-3 linguri lapte (fiert si racit).
Preparare:
Din hartie de copt, decupati trei discuri, de dimensiunea fundului
detasabil al formei de tort. Cu ajutorul unui compas, desenati cercuri
concentrice cu diametrul de multiplu de 3 cm. Aceste foi va vor fi de ajutor la coacerea foilor de blat.
Acum pregatiti compozitia pentru blat, astfel:
Frecati untul cu zaharul pana se albeste si se dizolva zaharul.
Amestecati ouale intregi cu esenta de vanilie.
Amestecati compozitia de unt cu cea de ou si omogenizati.
Adaugati faina cernuta impreuna cu praful de copt.
Impartiti aluatul in doua parti egale. O parte o pastrati alba, iar in cealalta puneti pudra de cacao, cernuta. Puneti cele doua aluaturi in doua pungi mai groase (din acelea pentru congelator). Innodati pungile si lasati-le pe masa din bucatarie.
Ungeti o foaie de copt cu ulei (ca sa se vada desenul) si puneti-o cu desenul in jos pe fundul detasabil al formei de tort.
Taiati cam 1 cm din coltul fiecarei pungi cu aluat si incepeti sa puneti cercuri din aluat, alternand culorile. Incercati sa
respectati desenul.
Coaceti 12 minute la foc moderat. Faceti o foaie cu marginea alba si doua cu marginea maron. Lasati foile sa se raceasca.
Intre timp pregatiti crema astfel:
Amestecati pe baie de aburi ouale cu zaharul si laptele prafpana cand se topeste tot zaharul iar compozitia se mai imgroasa.
Transferati vasul cu crema de pe aburi intr-un vas cu gheata si turnati toata pudra de cacao cernuta. Amestecati energic pana se raceste crema.
Presati untul foarte rece de peretii unui caston ca sa eliminati apa tehnologica, apoi frecati-l spumos cu esenta de vanilie.
Puneti cate putina crema fiarta in crema de unt si amestecati cu rabdare (cate putin din cele doua creme) ca sa nu se taie.
Lasati crema pe masa din bucatarie pana asamblati tortul. La frigider se va intari si nu veti mai putea sa o intindeti.
Pentru sirop, puneti apa si zaharul pe foc si dati cateva clocote ca sa se dizolve zaharul. Lastati-l sa se raceasca si puneti esenta de rom si lichior de ciocolata dupa gust.
Asamblati tortul astfel:
Insiropati o foaie cu marginea maron, puneti jumatate din crema, apoi puneti foaia cu marginea alba, insiropati-o bine, restul cremei si ultima foaie deasemeni bine insiropata.
Puneti tortul la frigider 1-2 ore ca sa se intareasca crema.
Pentru glazura, cerneti pudra de cacao cu zaharul farin si amestecati cu laptele rece. Turnati glazura peste torul bine racit. Nivelati cu un cutit cu lama lunga si subtire, apoi decorati cu trandafiri din pasta de lapte praf sau cu frisca.
Acum pregatiti compozitia pentru blat, astfel:
Frecati untul cu zaharul pana se albeste si se dizolva zaharul.
Amestecati ouale intregi cu esenta de vanilie.
Amestecati compozitia de unt cu cea de ou si omogenizati.
Adaugati faina cernuta impreuna cu praful de copt.
Impartiti aluatul in doua parti egale. O parte o pastrati alba, iar in cealalta puneti pudra de cacao, cernuta. Puneti cele doua aluaturi in doua pungi mai groase (din acelea pentru congelator). Innodati pungile si lasati-le pe masa din bucatarie.
Ungeti o foaie de copt cu ulei (ca sa se vada desenul) si puneti-o cu desenul in jos pe fundul detasabil al formei de tort.
Taiati cam 1 cm din coltul fiecarei pungi cu aluat si incepeti sa puneti cercuri din aluat, alternand culorile. Incercati sa
respectati desenul.
Coaceti 12 minute la foc moderat. Faceti o foaie cu marginea alba si doua cu marginea maron. Lasati foile sa se raceasca.
Intre timp pregatiti crema astfel:
Amestecati pe baie de aburi ouale cu zaharul si laptele prafpana cand se topeste tot zaharul iar compozitia se mai imgroasa.
Transferati vasul cu crema de pe aburi intr-un vas cu gheata si turnati toata pudra de cacao cernuta. Amestecati energic pana se raceste crema.
Presati untul foarte rece de peretii unui caston ca sa eliminati apa tehnologica, apoi frecati-l spumos cu esenta de vanilie.
Puneti cate putina crema fiarta in crema de unt si amestecati cu rabdare (cate putin din cele doua creme) ca sa nu se taie.
Lasati crema pe masa din bucatarie pana asamblati tortul. La frigider se va intari si nu veti mai putea sa o intindeti.
Pentru sirop, puneti apa si zaharul pe foc si dati cateva clocote ca sa se dizolve zaharul. Lastati-l sa se raceasca si puneti esenta de rom si lichior de ciocolata dupa gust.
Asamblati tortul astfel:
Insiropati o foaie cu marginea maron, puneti jumatate din crema, apoi puneti foaia cu marginea alba, insiropati-o bine, restul cremei si ultima foaie deasemeni bine insiropata.
Puneti tortul la frigider 1-2 ore ca sa se intareasca crema.
Pentru glazura, cerneti pudra de cacao cu zaharul farin si amestecati cu laptele rece. Turnati glazura peste torul bine racit. Nivelati cu un cutit cu lama lunga si subtire, apoi decorati cu trandafiri din pasta de lapte praf sau cu frisca.
Mentiuni:
Incercati sa respectati desenul de pe foaia de copt.
Taiati cam 1 cm din colturile pungilor cu aluat. Este important sa aiba aceiasi dimensiune.
Nu uitati sa faceti doua foi cu marginea maron si una cu marginea alba.
Insiropati foarte bine foile.
Lichiorul completeaza gustul tortului si se armonizeaza foarte bine cu gustul cremei de ciocolata. Daca aveti copii la masa, puneti mai putin lichior sau chiar deloc.
Pregatiti tortul cu o zi inainte asa incat sa aiba timp sa se
Taiati cam 1 cm din colturile pungilor cu aluat. Este important sa aiba aceiasi dimensiune.
Nu uitati sa faceti doua foi cu marginea maron si una cu marginea alba.
Insiropati foarte bine foile.
Lichiorul completeaza gustul tortului si se armonizeaza foarte bine cu gustul cremei de ciocolata. Daca aveti copii la masa, puneti mai putin lichior sau chiar deloc.
Pregatiti tortul cu o zi inainte asa incat sa aiba timp sa se
raceasca bine iar gusturile sa se aseze.
Crema de ciocolata este destul de dificil de pregatit. Necesita atentie si oarecare experienta.
O crema mai usor de facut si cu gust asemanator o puteti face astfel:
Un pachet de unt (80% grasime) se freaca spumos dupa ce i-ati scos apa tehnologica. Se amesteca cu 4-5 linguri crema de ciocolata cumparata din
comert (din aceea tartinabila - la pahar) si cu 2 linguri de cacao.
Spor la lucru si pofta buna!
Crema de ciocolata este destul de dificil de pregatit. Necesita atentie si oarecare experienta.
O crema mai usor de facut si cu gust asemanator o puteti face astfel:
Un pachet de unt (80% grasime) se freaca spumos dupa ce i-ati scos apa tehnologica. Se amesteca cu 4-5 linguri crema de ciocolata cumparata din
comert (din aceea tartinabila - la pahar) si cu 2 linguri de cacao.
Spor la lucru si pofta buna!
No hay comentarios:
Publicar un comentario