miércoles, 8 de febrero de 2012

Antrecot de Porc in Sos Vienez

Ingrediente:

-1 kg. antrecot de porc
-1 ceapa
-2/3 morcovi
-1 lingurita boia dulce
-2/3 linguri pasta de tomate
-apa
-vin alb semi dulce
-piper boabe
-1 lingutita cimbru
-1 lingurita vegeta (sg)
-sare
-piper macinat
-ulei

Preparare:

Punem putin ulei la incin. Punem sare si piper peste carne dupa care o punem la prajit, asa cat sa isi schimbe putin culoarea, pe ambele parti. Pe urma carnea o luam si pastram. In acelasi ulei punem la calit ceapa taiata marunt si morcovul dat prin razatoare.

Amestecam bine si luam craticioara de pe foc, adaugam 1 lingurita de boia, amestecam in continuu si dam din nou la foc. Punem repede si pasta de tomate, amestecam bine dupa care adaugam si carnea. Imediat punem apa si vinul (eu am pus 3 pahare de apa si 2 de vin, atat cat sa treaca putin peste carne) adaugam piperul boabe, putina sare, lingurita de cimbru, vegeta si lasam sa fiarba sub capac, la foc potrivit cam 40minute. (pana cand e carnea fiarta).


Cand e carnea fiarta o scoatem din sos si o taiem felii mai groase, dupa care o asezam intr-o alta craticioara. Sosul se trece prin blender, iar dupa aceea printr-o sitita. (eu l-am pus intr-o sitita deasupra craticioarei cu carne, si cu lingura de lemn am tot invirtit pana cand in sitita a ramas o pasta).


Se mai da putin la foc, cam 5 minute si gata pentru servire.

Timp Preparare: 1 h 30 '
Complexitate: redusa

Imagini Preparare:

    Antrecot de Porc in Sos Vienez - Imagine 3Antrecot de Porc in Sos Vienez - Imagine 1

  • Antrecot de Porc in Sos Vienez - Imagine 2

    Antrecot de Porc in Sos Vienez - Imagine 5
  • Antrecot de Porc in Sos Vienez - Imagine 4

  • Antrecot de Porc in Sos Vienez - Imagine 6
    Antrecot de Porc in Sos Vienez - Imagine 9Antrecot de Porc in Sos Vienez - Imagine 7

  • Antrecot de Porc in Sos Vienez - Imagine 8

    Antrecot de Porc in Sos Vienez - Imagine 11
  • Antrecot de Porc in Sos Vienez - Imagine 10

  • Antrecot de Porc in Sos Vienez - Imagine 12
    Antrecot de Porc in Sos Vienez - Imagine 13
  •  
  • SE POATE CONSUMA SI UN VIN ROSU 
  • VA DORESC POFTA BUNA

No hay comentarios:

Publicar un comentario