viernes, 29 de marzo de 2013

MIEL LA CUPTOR CU ROZMARIN, MIERE SI CARTOFI NOI



INGREDIERetete Culinare - Miel la cuptor cu rozmarin, miere si cartofi noiNTE

  • 2 cepe verzi, tocate
  • 4 linguri sherry
  • 2 linguri ulei de masline cu aroma de lamaie
  • 1 lingura miere
  • 4 fire de rozmarin, rupte in bucati mai mici
  • sare de mare cu ierburi aromate
  • 1 pulpa de miel (de aprox. 700 gr)
  • 500 gr cartofi noi rosii
  • Portii: 4Portii: 4
  • Timp de preparare Timp de preparare: sub 120 minute

Incalzeste cuptorul la 200⁰C.Intr-un vas termorezistent, aseaza ceapa verde tocata si 4 linguri sherry.Freaca pulpa de miel cu 1 lingura ulei de masline si 1 lingura miere apoi inteap-o cu firisoarele de rozmarin.Asezoneaza cu sare de mare cu ierburi aromate apoi aseaza pulpa peste ceapa din tava.Intr-un vas amesteca cartofii cu 1 lingura ulei de masline ramas , sare de mare cu ierburi aromate apoi aseaza-i langa pulpa din vas.Da totul la copt 1h 15 minute – 1h 30 minute pana cand legumele si carnea s-a facut.Dupa ce carnea este gata, scoate vasul din cuptor, acopera-l cu folie de aluminiu si lasa-l deoparte 20 minute apoi serveste..
Nu dati gres preparind aceasta reteta de miel pentru Pasti.


No hay comentarios:

Publicar un comentario