martes, 30 de julio de 2013

Povestea unui tanar luptator (Daniel Caraivan)

Daniel Caraivan, s-a nascut la 21 mai 1982 in orasul Faurei, judetul Braila intr-o familie in care viata nu a fost prea generoasa cu ei. Cu tatal nevazator si mama cu multiple probleme de sanatate, singurul sprijin fiind fratele cu patru ani mai mare de cat Daniel, acesta purtand tot greul familiei.
La varsta de patru ani, Daniel, a fost diagnosticat cu cataracta congenitala la ambii ochi, la 5 ani, a urmat o operatie de transplant de cristalin la ochiul stang, rezultatul fiind un esec, in urma caruia si-a pierdut complet vederea la ochiul stang.
Dar Daniel nu s-a dat batut, si-a dorit sa isi continuie viata ca orce copil normal. A fost inscris in clasa I la o scoala normala, pana in clasa a VII-a, ne mai putand face fata pentru ca nu vedea la tabla si isi obosea si ochiul cu care mai vedea, a hotarat sa mearga din nou la un control oftalmologic unde a primit un alt diagnostic: glaucom secundar. In urma acestui diagnostic, Daniel nu a renuntat la studii, ci s-a transferat la liceul pentru deficienti de vedere- Buzau.
Aici a descoperit o alta lume care se asemana cu a lui, aici a invatat sa lupte, sa isi doreasca sa devina cineva in viata, chiar daca sansele pe care i le-a oferit viata, au fost numai incercari.

A absolvit liceul, a luat bacalaureatul cu brio, cu gandul sa nu se opreasca aici.
De acum incepe drama lui Daniel Caraivan

Pe 21 august, 2001, tanarul Daniel Caraivan se afla
pe peronul garii Faurei in asteptarea rapidului Galati-Bucuresti, in vederea depunerii actelor de inscriere la facultate in Bucuresti. La anuntarea trenului prin difuzoarele garii, urma sa ajunga la peronul III, unde venea rapidul. Pe linia I se afla garata cursa locala Urziceni-Faurei si retur, care urma sa se retraga la depou.

Trenul s-a pus in miscare avand locomotiva in coada, fara a avea manevrant cu fanion si fluier pe peron si fara ca locomotiva sa emita semnale sonore.
Tanarul Caraivan Daniel, fara sa fie avertizat in vre-un fel s-a angajat la traversarea pasajului liniei I si a fost surprins de tren in mijlocul pasajului, trantit la pamant, o roata i-a taiat piciorul drept, fara ca mecanicul locomotivei sa vada accidentul, neavand cine sa-l anunte, si trecand mai departe, fiind oprit de calatorii de pe peron.
Din cercetarile la fata locului, de catre organele de Politie T.F., a rezultat ca, dupa 6 m de deplasare, i-au trebuit 15 m de franare. Deci a plecat din loc cu viteza, fara sa fie asigurat de libera trecere din spate, repet neavand manevrant. Deci, in urma anchetei Politiei T.F., la care a participat si un procuror de la Parchetul de pe langa Judecatoria Faurei, s-a emis o rezolutie cum ca nu se face nimeni vinovat.
A inceput un chin mai mare pentru Daniel Caraivan si familia lui, atat de loviti de viata. Daniel nu spera ca va ajunge sa mai mearga vreodata, a urmat interventii chirurgicale pregatindu-I bontul ramas pentru proteza.
Un an de zile Daniel nu a iesit din casa, dar Dumnezeu nu l-a lasat, l-a inarmat cu rabdare si a invatat treptat sa mearga din nou cu cadru si apoi in carje si in urma bunavointei unor oameni cu suflet mare si-a procurat o proteza, dar problemele nu s-au oprit aici, trebuia sa isi schimbe proteza an de an, pentru ca a inceput sa se ingrase si-i crestea si bontul, aceste proceduri necesitau costuri foarte mari, la noi, in Romania, si ii era din ce in ce mai greu sa faca fata acestor modificari.

In timp situatia lui fizica s-a stabilizat, se mentine la aceeasi greutate si are nevoie de o proteza pe care sa fie stabil, sa se descurce, sa fie partial ”pe picioarele lui”.
De zece ani se lupta cu aceasta nevoie acuta, cu speranta ca oameni cu suflet bun o sa-l ajute sa isi procure aceasta proteza, de nivel mediu, in valoare de 5000 euro, de care Daniel Caraivan are atata nevoie in lupta sa cu viata.
In speranta ca aceasta poveste de viata a sensibilizat pe cineva si daca mai sunt oameni cu suflet mare, rog in Numele Domnului sa-l ajutam pe acest tanar, si sa ii oferim atat cat ne lasa inima si ne indeamna Dumnezeu sa isi poata procura aceasta proteza, sa aiba sansa sa mearga si sa lupte mai departe in viata.
Daca puteti si vreti sa donati, aveti la dispozitie urmatorul cont bancar:
RO68BRDE090SV26640410900

Deschis la BRD Faurei
Contact Daniel Caraivan telefonic: la numerele:

0765228110

0744704441
Site-ul firmei de protezare este: Rosal-ortopedic.ro
De unde Daniel ar putea sa-si procure proteza de care are atata nevoie.
Update 19 octombrie
Daniel Caraivan multumeste:
Bocioaca Toni a donat 300 euro
Dumitrescu Ion a donat 300 euro
Fundatia “Fiii Brailei” a donat 350 euro
Reteaua nationala a expertilor locali romi a donat 350 euro
TOTAL – 1300 euro
Un pas inainte pentru ca Daniel Caraivan sa aiba o VIATA FERICITA

No hay comentarios:

Publicar un comentario