domingo, 12 de agosto de 2012

cele mai frumoase rozatoare


lerie foto)

     
Meteorologii anunta pentru urmatoarele zile ger si caderi masive de zapada. Un moment numai bun, zicem noi, sa ne gandim la... fluturi.
De ce sa ne lasam coplesiti de frigul de afara si de depresie? Iarna vine, mai pleaca, se mai intoarce, dar pana la urma se duce de tot, cedand locul primaverii.

Va invitam sa va scuturati de zapada de pe umeri si sa va imaginati ca va aflati intr-o poiana insorita iar prin dreptul vostru trece in zbor o mica minunatie precum cele de mai jos.

O reverie marca oddee.com.

Fluturele transparent

Fluturele Greta Oto are aripile transparente, venele facandu-le sa apara precum sticla colorata. Aria sa de raspandire se intinde din America Centrala pana in Mexic.


Fluturele "Frunze uscate" 

Si cu aripile deschise arata stralucitor, dar cand si le strange, Kallima Inachus pare o pereche de frunze moarte. Traieste in padurile din Noua Guinee, sudul Asiei, Madagascar si India.


Fluturele "88" 

Diaethria neglecta si-a primit numele de "88" din cauza desenului ciudat de pe aripile sale. Poate fi zarit mai mult in Brazilia.


Fluturele "Bufnita uriasa" 

Sunt circa 20 de specii de fluture tip "bufnita", numite asa din cauza "ochilor" desenati pe aripi. Traiesc in padurile din Mexic, America Centrala si de Sud.

Acesti fluturi sunt foarte mari, atingand cu aripile deschise pana la 20 de centimetri. Din cauza dimensiunilor nu pot zbura mai departe de cativa metri, motiv pentru care sunt capturati repede de pradatori.


Fluturele "Queen Alexandra Birdwing" 

Fluturele urias Queen Alexandra Birdwing este cel mai mare din lume, anvergura aripilor ajungand pana la 30 de centimetri. Este raspandit in nordul tinuturilor din Papua Noua Guinee. Larvele sale sunt toxice pentru pradatori.


Fluturele de Smarald 

Papilio palinurus traieste in special in sud-estul Asiei si este unul dintre putinii fluturi de culoare verde. Are mai multe subspecii raspandite in special in Borneo Burma, Indonezia si Filipine.


Fluturele "Zebra" 

Cu aripi lungi si negre strabatute de linii galbene, subtiri, Heliconius charitonius ne aminteste de jocul liniilor specific zebrelor. Are arii largi de raspandire. In 1996 a fost desemnat ... fluturele oficial al statului american Florida.


Fluturele Morpho alb

Pare un desen in carbune. Are aripile de un alb stralucitor iar liniile sunt negre-maronii. Este raspandit in America Centrala si Indiile de Vest.


Fluturele "Paun"

"Junionia almana" este intitulat fluturele paun pentru "ochii" sai aprins colorati impregnati pe aripi, care amintesc de tiparul penelor de paun.


Fluturele alb de padure

Este una dintre cele mai delicate specii de fluturi. Are aripile pufoase, ca de catifea.


Fluturele "Marele mormon" 

Papilio memnon este raspandit in special in sudul Asiei. Femela are calitati mimetice, integrandu-se cu mare usurinta in peisaj.




No hay comentarios:

Publicar un comentario