sábado, 18 de agosto de 2012

Mancare de masline cu carne de porc


Mancarica de masline este tot din categoria amintirilor mele din copilarie. Mama facea mancarica de masline destul de des cand eram mica, insa nu a mai facut de ani buni. Si eu, din cand in cand, imi mai aduceam aminte ce buna era mancarica de masline a mamei, insa niciodata nu ma batea gandul sa o gatesc.
Dar de curand, intr-o discutie cu iubitul meu, despre ce mancaruri n-am mai gatit pana acum si am avea pofta, am lansat eu ideea mancarii de masline. El nu stia despre ce e vorba, pentru ca nu mai mancase pana acum. Si asa am pornit noi la supermarket sa luam ingrediente si sa pregatim "bunatatea".
Am folosit:
  • 300-400 g carne de porc, 400 g masline, 1 ceapa, 300 g sos de rosii (bulion), patrunjel, condimente pt porc, piper, sare, oregano, foi de dafin, lamaie.
Am taiat carnea de porc in cubulete mici si am pus-o la calit.
La fel am procedat si cu ceapa.
Cand s-au calit bine am adaugat un pahar de apa (150 ml) si am lasat 10 minute sa fiarba innabusit. Apoi am pus maslinele, sosul de rosii, condimentele, foile de dafin.
Am mai adaugat inca un pahar de apa (tot 150 ml) si am lasat pe foc 20-25 min. La final am pus patrunjelul tocat marunt.
Am servit cu lamaie. Are o aroma aparte!

No hay comentarios:

Publicar un comentario