PAPANASI IN SOS DE SMANTANA
Ingrediente:
Pentru papanasi:
500g branza dulce de vaci
60g gris
2 oua
Un praf de sare
500g branza dulce de vaci
60g gris
2 oua
Un praf de sare
Pentru sosul de smantana:
300g smantana
3 pliculete zahar vanilinat
50g unt
70g zahar
300g smantana
3 pliculete zahar vanilinat
50g unt
70g zahar
Apa pentru fiert papanasii
Mod de preparare:
Sosul de smanatana in care o sa “scaldam“ papanasii se pregateste in felul urmator: punem intr-un castronel incapator smantana, adaugam pliculetele de zahar vanilinat, zaharul tos, untul taiat cubulete mici si amestecam toate ingredientele.
Cantitatile ingredientelor la acest sos pot varia, il puteti prepara dupa gustul dumneavoastra cu mai mult sau mai putin zahar, unt, cum va e pe plac.
Sosul de smanatana in care o sa “scaldam“ papanasii se pregateste in felul urmator: punem intr-un castronel incapator smantana, adaugam pliculetele de zahar vanilinat, zaharul tos, untul taiat cubulete mici si amestecam toate ingredientele.
Cantitatile ingredientelor la acest sos pot varia, il puteti prepara dupa gustul dumneavoastra cu mai mult sau mai putin zahar, unt, cum va e pe plac.
Papanasii ii pregatim in urmatorul mod: punem branzica dulce de vaci intr-un castron incapator, adaugam grisul, 2 oua, un praf de sare si amestecam totul, pana obtinem o pasta omogena.
Luam cu lingura din compozitia obtinuta si formam papanasii.
Intr-o cratita punem apa la fier cu un praf de sare. Cand apa incepe sa clocoteasca usor adaugam papanasii rand pe rand in apa fierbinte si ii lasam sa fiarba acoperiti cu un capac timp de 10 minute.
In timpul fierberii puteti sa ridicati capacul si sa-i intoarceti de pe o parte pe alta, atentie sa nu ii spargeti.
In timpul fierberii puteti sa ridicati capacul si sa-i intoarceti de pe o parte pe alta, atentie sa nu ii spargeti.
… dupa ce papanasii au fiert, se scot cu o paleta.
FIERBINTI, (dar scursi bine de apa in care au fiert), ii punem in sosul de smanatana pregatit in prealabil. Ii invartim usor prin sos, sa se “mazgaleasca” bine si sa se topeasca si bucatelele de unt si zaharul totodata… apoi servim cu mare pofta.
Sunt super pufosi si deliciosi.
Enjoy!
Enjoy!
No hay comentarios:
Publicar un comentario