martes, 25 de septiembre de 2012

Ciclul Menstrual Menstruatia la Femei


Ciclul Menstrual Menstruatia la Femei
Ciclul menstrual este un proces ce are ca durata 28 de zile, ce are loc in ovare. Aici se formeaza ovocitul apt de a fi fecundat de un ciclul menstrual la femei imaginispermatozoid. In prima zi a ciclului, unul din cei 300 000 de foliculi primordiali incepe a se dezvolta in ovar pana la stadiul de folicul matur. In foliculi se gaseste ovocitul ce se va dezvolta odata cu foliculul. Ajuns la maturitate, foliculul se rupe si ovocitul este expulzat in tuba uterina, unde se va transforma in ovocit apt pentru fecundatie. Foliculul rupt se transforma in corpul galben ce va secreta hormoni feminini (estrogen si progesteron). Daca ovocitul nu va fi fecundat, corpul galben se cicatrizeaza si transforma in corpul A lbicans. Daca ovocitul este fecundat, corpul galben persista pana in semestrul 3 al sarcinii, mentinand sarcina viabila prin secretia de hormoni.
Corpul Albicans si ovocitul nefecundat se elimina si odata cu acestea o mica cantitate de sange. Aceasta pierdere de sange poate duce la deficiente de fier in organism, datorita continutului ridicat din globulele rosii. De asemenea,inainte de secretiile menstruale are loc o mica crestere a temperaturii corpului datorita cantitatilor mari de hormoni din sange.
In momentul in care ovocitul este fecundat, ciclul menstrual este oprit datorita secretiei constanta de hormonia corpului galben. Pe acest principiul se bazeaza pastilele anticonceptionale, Aceste pastile contin mici cantitati de estrogeni si progesteron ce blocheaza ciclul menstrual (Menstruatia la Femei).

No hay comentarios:

Publicar un comentario