jueves, 8 de marzo de 2012

specii de pasari din romania

Specii de papagali

Papagalii sunt pasari care pot fi usor cumparate din pet shop-uri, dar în functie de caracteristicile fiecarei rase, trebuie sa stim anumite lucruri înainte de a o adopta. Va recomand sa nu actionati sub impulsul momentului si sa aveti în vedere cateva aspecte. Detalii »

Cum invat papagalul sa vorbeasca?

Papagalii vorbitori sunt foarte indragiti. Nu toti proprietarii reusesc insa sa ii invete pe acestia sa vorbeasca. Haideti sa vedem care sunt cele mai simple metode de a-i invata. Detalii »

Simbolistica berzei


Barza este mai mult decat o pasare migratoare; in jurul ei s-au construit legende, iar in credinta populara, ea este cea care aduce pe lume copiii. Mai mult: barza apare ca simbol national al unor state precum Germania, Belarus si Lituania. Detalii »

Despre papagalul nimfa (Nymphicus hollandicus)

Pasarile din aceasta specie se aseamana cu papagalii cacadu si provin din Australia. Sunt pasari blande si docile, nomade prin natura lor, calatorind de-a lungul pajistilor si savanelor australiene, in cautarea hranei si a unor locuri potrivite pentru cuibare. Detalii »

Cat sunt de inteligente pasarile?

Pe langa hrana, apa, un adapost, somn si socializare, pasarea ta are nevoie si de stimulare intelectuala, prin joaca si dresaj. Cercetatorii au descoperit ca pasarile sunt capabile sa inteleaga problemele si sa le rezolve, ba pot invata din exemplele altora, la fel ca si copiii. Detalii »

Despre papagali

Psittacinele sunt pasari care fac parte din ordinul Psittaciformes, care include specii precum: budgerigar (budgie), nimfa, cacadu, amazon, gri african, senegal, jardine si amorez. Dimensiunile lor variaza intre 9 cm (Papagalul pigmeu sau Micropsitta pusio) si 100 cm (Papagalul zambila - Anodorhynchus hyacinthinus). Majoritatea acestor pasari traiesc in zonele tropicale sau subtropicale, desi exista cateva specii care traiesc si in zona temperata. Detalii »

Imperecherea zebrelor australiene

Formarea unui cuplu de zebre australiene implica un ritual interesant, in care masculul "curteaza" femela. Studiile arata ca diferentele dintre comportamentul speciilor domestice si cel al speciilor salbatice sunt mici. Detalii »

Cum sa inmultesti zebrele australiene?

Zebrele australiene sunt pasari deosebit de indragite si usor de inmultit in captivitate. Cu toate acestea, e important sa fii responsabil, sa-ti amintesti ca in magazine exista deja multe astfel de pasari si ca nu toate dintre ele isi gasesc un stapan. Detalii »

Cintezele australiene zebrate (Poephila guttata)

Exista numeroase specii de cinteze; printre cele mai cunoscute sunt cintezele australiene zebrate (Poephila guttata) si cintezele bengalezele (Lonchura domestica). Aceste specii sunt rezistente si relativ usor de ingrijit; de aceea reprezinta o alegere excelenta pentru oamenii care nu au experienta in cresterea pasarilor. Detalii »

Specii de papagali amazonieni

Ti-ar placea un papagal amazonian? Daca te crezi in stare sa cresti o astfel de pasare, trebuie sa stii ca exista mai multe specii din care poti alege, fiecare avand caracteristici specifice. Iata o lista a celor mai cunoscute specii de papagali amazonieni. Detalii »

Canarul Roller din Harz

Canarul Roller din Harz este o pasare blanda si potrivita pentru orice familie. Nu are nevoie de ingrijiri speciale. Canta atat de domol incat si cei cu nervi mai sensibili il pot asculta fara sa fie deranjati. Este o pasare decorativa, potrivita chiar si pentru apartamente. Detalii »

Pasari acvatice - Pinguinul

Pinguinii sunt pasari acvatice fascinante. Desi au aripi, acestea sunt folosite pentru a inota pentru ca nu pot zbura. Astazi se cunosc 17 specii de pinguini. Traiesc in partea cea mai de sud a Americii de Sud si in marile din jurul Polului Sud. Sunt animale spectaculoase. Pe cat de gratioase par, pe atat de puternice sunt in lupta pentru supravietuirea in salbaticie. Detalii »

Pescarusii Japonezi Lonchura Striata Domestica

Specialistii spun ca prezentele variante de pescarusi japonezi (Lonchura Striata Domestica) sunt rezultatul a sute de ani de munca in Japonia, de unde au si fost aduse in Europa ca pasari de camera. Pescarusul Japonez se impaca bine cu alte specii, e usor de intretinut si poate fi o adevarata oaza de relaxare in caminul tau! Detalii »

Cea mai rară pasăre din lume

Lista păsărilor aflate pe cale de dispariţie cuprinde 168 de specii, majoritatea înaripatelor trăind în zone inaccesibile omului. Din această cauză, anumite specii nu mai au şanse de salvare. Probabil cea mai rară pasăre din lume este po´ouli, o specie întâlnită în Hawaii, în zonele craterelor vulcanice. Detalii »

No hay comentarios:

Publicar un comentario